Eterna overhemden maken de man

Eterna overhemden zijn overhemden welke geschikt zijn voor iedere volwassene. Als je op zoek bent naar een degelijk overhemd voor man of vrouw dan is de kans groot dat je bij Eterna slaagt. Zij hebben namelijk ook overhemden als je niet gemiddeld bent. Ben je bijvoorbeeld dik of juist heel dun, of ben je aan de kleine kant of heb je juist heel lange armen? Bij Eterna gaan ze niet uit van gemiddeld. Zo slaag je dus altijd.

Eterna overhemden

Eterna is een bedrijf wat is opgezet in 1863 door twee broers in Oostenrijk. Zij hebben een overhemd bedacht (en patent op gekregen) met een dubbele laag stof. Deze specialiteit kreeg de naam Eterna. Later is dit merk wereldberoemd geworden vanwege het non-iron shirt en later ook het non-iron overhemd. Vandaag de dag is Eterna in Duitsland gevestigd en zetten zij met trots het nalatenschap van de broers door. Vanwege de dubbele laag stof zul je er nooit doorheen kunnen kijken, ook niet bij een wit overhemd.

Pasvormen

Zoals gezegd heeft Eterna overhemden in alle soorten en maten. Uiteraard kun je kiezen tussen korte en lange mouwen en zijn er diverse mouwlengtes beschikbaar voor de mensen met lange armen. Alle overhemden zijn strijkvrij, dat is immers waarmee Eterna groot is geworden. Daarnaast kun je kiezen uit de diverse soorten pasvormen. Als je slank bent kun je kiezen voor slim fit. Dit betekent dat het overhemd wat getailleerd is. Bij comfort fit loopt het overhemd van de schouders af recht naar beneden, dus zonder taille. Dan heb je nog modern fit. Dit zit tussen het getailleerde van slim fit en het wijde van comfort fit in. Voor een extra speciaal overhemd kun je nog kiezen voor de Premium Line. Dit is een overhemd met het model uit 1863, gemaakt in modern fit. Deze Premium Line is gemaakt van een zwaardere kwaliteit katoen dan de andere lijnen. Eterna heeft, naast de uitgebreide collectie, ook de mogelijkheid om een overhemd op maat te laten maken.

Andere producten van Eterna

Eterna maken naast overhemden ook andere producten. Zo maken ze ook T-shirts, polo's, stropdassen, vlinderdassen, sjaals, bretels en zelfs mondkapjes. Ook manchetknopen, riemen, sokken en dasspelden behoren tot het assortiment.

Verkrijgbaarheid

Uiteraard zul je niet in iedere winkelstraat een verkoper van Eterna vinden. Toch zijn er in Nederland 20 winkels te vinden. Daarnaast is Eterna op internet ook geen onbekende en kun je de producten gemakkelijk, bij verschillende winkels, online bestellen.