Een rolcontainer voor uw bedrijfsafval is wat u wilt hebben!

Wanneer u een bloeiende onderneming heeft komt daar automatisch een hoop afval bij kijken. Voor dit afval is elke ondernemer op zoek naar de meest eenvoudige oplossing. Prijs kan daarbij ook een rol spelen voor bedrijven. Een rolcontainer van een erkende afvalinzamelaar is dan exact wat u wilt hebben. Vaak is dit stukken goedkoper dan uw afval laten verzamelen en afvoeren door de gemeente. Indien u geen gebruik maakt van een erkende afvalinzamelaar dient u bedrijfsreinigingsrecht te betalen. Dit wordt ook wel afvalstoffenheffing genoemd.

Een rolcontainer wilt u hebben omdat dit veel gemak biedt. Afval kan met een rolcontainer eenvoudig verzameld en afgevoerd worden. Wanneer u het afval aan de weg plaatst doet de afvalinzamelaar de rest.

Wat voor rolcontainer wilt u hebben?

Voor verschillende soorten bedrijven kunnen verschillende rolcontainers functioneel zijn. Er zijn rolcontainers voor glasafval, lege flessen en glazen potten kunnen hierin verzameld worden. Voor organisch en groenafval is ook een speciale rolcontainer. Dit afval is biologisch afbreekbaar en kan daarom goed gescheiden worden. Daarnaast is er een rolcontainer voor papier en karton. Afval dat niet verder hergebruikt of gerecycled kan worden is afval dat in de restafvalcontainer hoort. Dit afval wordt ook wel de restafvalstroom genoemd. Dit wordt verbrand in een verbrandingsoven.

De hoeveelheid containers en de soort containers hangt natuurlijk af van het soort bedrijf dat u heeft. Voor een boekhandel is bijvoorbeeld een papier en kartoncontainer heel logisch, terwijl een container voor organisch afval misschien overbodig is.

Veel afvalinzamelaars hebben containers in verschillende formaten in hun assortiment. Deze zijn eigenlijk op te delen in 2 groepen. Containers die door een normale deur kunnen en rolcontainers die groter zijn en niet door een normale binnendeur passen.

De keuzes die u hierin maakt, hangen in veel gevallen af van de grote van uw bedrijf. Ook de afvalstroom die u als bedrijf produceert is een factor. Wanneer u in eerste instantie niet exact weet welke rolcontainer voor u geschikt is kunt u zich altijd wenden tot een klantenservice. Deze helpen u graag verder om de juiste keuze te maken op het gebied van de juiste rolcontainer voor uw bedrijf. Daarnaast kunnen ze u adviseren over de ophaalfrequentie.

Waarom wilt u een rolcontainer hebben?

U wilt er een hebben omdat dit u ontzettend veel gemak biedt. U hoeft niet meer te slepen met afvalzakken. Daarnaast is het voordeliger dan uw afval aanbieden aan de gemeente. Wanneer u uw afval scheidt levert dit ook financieel voordeel op. Glascontainers en papiercontainers zijn een stuk voordeliger om te huren dan alleen maar restafval. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu wanneer u afval gescheiden aanlevert. Dit spreekt klanten aan en hoort bij een bedrijf dat zich bekommert om maatschappelijk verantwoord ondernemen.