Tent huren als je je huis kwijt bent

Het is iedereens nachtmerrie. Toch kan het wel eens voorkomen dat je geen huis hebt. Bijvoorbeeld als je je huur niet hebt betaald, of je later je (nieuwe) huis in kunt dan je je oude huis uit moet. In zo’n geval kan een noodoplossing noodzakelijk zijn. Een tent huren is misschien niet ideaal, maar zeker het overwegen waard.

Tent huren als tijdelijk nieuw dak boven je hoofd

Als je je huis bent kwijtgeraakt kan het een oplossing zijn om een tent te huren. Je hebt misschien geen uitgebreide keuken met vaatwasser met allerlei luxe opties, maar je kunt in elk geval droog slapen. Het heeft ook wel wat: het tikkende regenwater op het tentdoek. Het heeft wel wat gezelligs. Je hebt verschillende tenten in allerlei soorten en maten, dus zelfs als je met z’n tweeën bent – en je moet 2 personen onderbrengen – kun je met een grotere tent ook goed overleven.

Hoe zit het met de douche?

Onthoud wel dat als je overweegt een tent te huren, je ook geen sanitaire voorzieningen hebt om aan je standaarden te voldoen. Iedere ochtend douchen zoals je altijd gewend was zit er waarschijnlijk niet in, maar bijna iedere camping heeft wel een douche waar je de grootste viezigheden kunt afspoelen. Een tent huren is avontuurlijk, maar helaas niet altijd even schoon.

Tent huren natuurlijk ook voor leukere doeleinden

Een tent huren in omstandigheden zoals hiervoor bespreken zijn natuurlijk deel van een horrorscenario. Maar je kunt ook een tent huren voor leuke activiteiten. Namelijk: kamperen, natuurlijk! Een tent huren kan een leuk alternatief zijn voor een tent kopen. Als je een tent koopt word je waarschijnlijk op meer kosten gejaagd dan als je een tent huurt. Bovendien kun je ‘m weer terug brengen als je klaar bent met de tent huren; als je een tent koopt zit je er zelf mee (en dat neemt toch weer schuurruimte in beslag)…