Een echt gezellig terras met de perfecte terrastegels

Wanneer je in de lente en de zomer graag buiten zit, is het belangrijk dat je je daar fijn voelt. En dat voel je je eigenlijk pas op een echt mooi terras. Zo’n terras waar je stoelen niet wiebelen en waar je hele zomeravonden kunt doorbrengen. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de terrastegels die je neer wilt (laten) leggen. Terrastegels zijn er in zoveel kleuren en maten, wanneer je op de site kijkt, weet je haast niet wat je ziet. Dankzij de terrastegels maak je van je terras een echte tuinkamer, daar hoeft niet eens een overkapping overheen. Al mag dat natuurlijk wel.

Terrastegels moeten aan nogal wat eisen voldoen

Natuurlijk moeten terrastegels er mooi uit zien. Dat is wel het eerste vereiste. Je wilt genieten op je terras en je niet ergeren aan de kleur of de vorm van de tegels. Je smaak hierin is natuurlijk erg persoonlijk. Verder is het belangrijk dat de bovenlaag van de terrastegels sterk en hard is. Wanneer je je stoel aan de tuintafel schuift, wil je zeker weten dat de tegel niet op dat punt uitgesleten raakt. Ook is het fijn wanneer de bovenlaag van de tegel niet poreus is. Een glas wijn of ranja is zo gemorst en het is handig als je er gewoon even een dweiltje over kunt halen.
Terrastegels

Terrastegels voor verschillende terrassen

Ieder mens heeft zo zijn voorkeuren. Dus ook op het gebied van aankleding van de tuin en het terras. Wil je met je hele familie lekker kunnen tafelen, dan heb je al gauw een flink terras nodig. Kies dan voor mooie grote terrastegels, dit voorkomt ook hoogteverschillen en dus wiebelen van stoel- en tafelpoten. Wil je een extra zitje in de tuin om te kunnen theedrinken met je lief of je beste vriendin? Dan kun je best toe met een kleiner terras. Kies dan voor wat kleinere sierlijke tegels en zorg dat deze goed waterpas liggen.

Terrastegels zelf leggen of laten doen?

Om te beginnen zijn terrastegels ├ęcht loeizwaar. Je ziet het er misschien niet aan af, maar dat is dus echt zo. Zeker wanneer je niet eerder tegels hebt gelegd is het handig om een vakman of -vrouw in te schakelen. Deze mensen hebben hiervoor geleerd en weten dus alles van “inklinken”, “waterpas maken”, “afloop” en “afvoer”. Voor jij al deze termen op internet hebt gevonden zijn zij al klaar met leggen!