90s kid? Dit had ie-de-reen bij jou op school!

Op de middelbare school gaat alles om het er wel of niet bij horen.

Want middelbare scholieren zijn kuddedieren pur sang. Wanneer 'the cool kids' een trend hebben gestart, gaan alle schaapjes daar in mee. Zij bepalen welke filmpjes op het internet je moet kijken, welke influencers cool zijn en welke niet, welke grapjes je wel en welke grapjes je niet leuk vind. En ook: welke kleding je draagt!

Op iedere middelbare school zien scholieren er daarom ook erg hetzelfde uit. Ook al zullen ze dat zelf nooit toegeven. Mijn middelbare school tijd was vanaf 2010 tot 2015. En daarin waren er drie items die iedereen in zijn kast moest hebben. Anders hoorde je er niet bij.

All stars

Een artikel dat aanwezig was in ieders garderobe waren de klassieke All Star schoenen. Een dunne schuit die de voet nauw omsluit, met opvallende metalen veter ogen en de wereldberoemde witten, rubberen neus. De schoenen werden oorspronkelijk gelanceerd als basketbal gymp, maar al gauw werd de schoen het symbool voor een alternatiefe levensstijl. Een schoen die past bij skaters, rockers, buitenbeentjes en hippies. Een gevoel van individualiteit. En gek genoeg, nu een Rebelse schoen voor iedereen. Wat mij verbaasd is hoe populair deze schoen is, en tegelijkertijd hoe oncomfortabel.

Bjorn borg boxers

Minstens zo trendy als All Star schoenen waren bjorn borg boxers . In de dames kleedkamers was het altijd hot topic: welk printje heb jij? Effen of een design? Maar ook buiten de kleedkamers was het goed zichtbaar of je er wel of niet bijhoorde. Je moest de boxers immers zo dragen dat het randje met de merknaam altijd goed zichtbaar was. Je broek tot halverwege je kruis dragen, was daarom des te cooler. Voor jongens dan.

East pack tassen

Het meest kenmerkende item van mijn middelbare schooltijd zou ik wel de east pack tas noemen. Iedereen had deze tas. In de meest felle kleuren, of met een kekke print. En natuurlijk bleef het niet alleen bij deze tas hebben. De tassen werden volgekliederd met 'groetjes' en 'kusjes van' vriendinnen, er werden spelletjes op gespeeld en poppetjes op getekend. Ook was het 'cool' om delen van de 'E' van het merkje in te kleuren, zodat er 'Last pack' of 'Fast pack' stond. De tas werd vervolgens zo laag mogelijk op de rug gedragen, zodat er totaal geen support was op je rug, maar hij wel op je bagagedrager kon rusten op de fiets.

Tijdens mijn middelbare schooltijd draaide alles om het dragen van deze items. Wat waren de hot items van jouw middelbare school?