The North Face een van de populairste (tassen)merken in het straatbeeld

Je ziet het steeds meer: The North Face. Misschien weet je het niet 1-2-3, maar als je erop gaat letten is het onmiskenbaar. Het is een merk dat (naar mijn idee) voornamelijk bekend is vanwege haar tassen, maar het verkoopt ook meer kleding. Voornamelijk bedoeld voor out-door. In deze blog vertel ik wat meer over The North Face, en hoe je het kunt herkennen.

Waar komt The North Face vandaan?

The North Face is opgericht door twee Amerikanen met passie voor buiten. Ze wilden een out-door merk opzetten waar iedereen zich mee kan identificeren. Dat is hen wel gelukt, want je ziet niet alleen bergbeklimmers met de tassen (en andere accessoires) rondlopen. Ook scholieren en studenten zijn fan. Misschien kun je er geen laptop in kwijt (hoewel, de grotere versies mogelijk wel), maar een tablet of schrift zeker wel. Dat het merk populair is, is zeker. Of dit echter is wat de ondernemers van The North Face voor ogen hadden, weet ik niet. Op zich maakt dat niet uit. Ze zijn binnen. Hoeven nooit meer te werken.

Wat verkoopt The North Face?

Zoals ik dus al zei: tassen. Onverwoestbare tassen. Ze zijn er namelijk voor gemaakt in barre omstandigheden te kunnen overleven, en je spullen te beschermen. De waterdichte, er leuk uitziende tassen zijn hét ding dat je wil hebben. Of je nou bergen gaat beklimmen, of slaapt in de schoolbanken. Naast tassen verkoopt The North Face dus ook broeken, caps, jassen, schoenen, shorts, sweaters, hoodies en t-shirts. Je kunt dus helemaal gestyled in The North Face op je werk of op school verschijnen (of op vakantie).

Rugzakken verreweg het populairst

Maar als je van al deze The North Face producten mocht kiezen, zijn de rugtassen dus wel het meest populair. Je hebt zo’n tas al vanaf 70 euro. Je hebt dan wel de meest classic (simpele) tas die er is. Gewoon zwart, 30 liter inhoud. Die tas is zelfs uitgeroepen tot de “beste rugzak voor volwassenen en studenten”. Dat belooft wat.

De duurste The North Face rugzak is 100 euro. De ‘Back tot he Future Berkeley’ tas ziet er luxer uit, en heeft twee vakken waar je onder andere je laptop of tablet in kwijt kunt, en kleinere spullen daar vanaf kunt scheiden. De schouderbanden zijn verstelbaar (hoewel, dat zijn ze allemaal, dus dat is misschien niet bijzonder). En de banden zijn gewatteerd, zodat het niet in je rug of schouderbladen snijdt. Stuk voor stuk fantastische rugzakken, dus!