Wat je echt wilt hebben: een douchewand

Voor sommigen is het heel vanzelfsprekend om te hebben. Een douchewand. Het zit standaard in bijna alle badkamers, zou je denken. Toch zijn er veel badkamers, vooral in sociale woningbouw-woningen, waar de wand een échte must is, maar er niet in zit. Dan moet je overwegen er zelf één aan te schaffen en te monteren. Hier is waarom.

Waarom je een douchewand moet overwegen

Water dat zich via je net schone sokken een weg baant naar de gaten tussen je tenen. Nattigheid dat zich aan je billen kleeft op het moment dat je op de wc-bril wilt gaan zitten. Een natte handdoek die op de grond is gevallen. Opgedroogde shampoo met scheerschuim en loszittende haartjes die de weg naar het putje nog niet hebben gevonden. Overtuigd? Met een douchewand blijven al die viezigheden binnen een muur van glas.

Waar koop je een douchewand?

Fijn, een douchewand is dus wel nodig. Maar waar koop je zo’n wand, hoe moet je het monteren en zijn er dingen waar je op moet letten? Zeker weten. Alle douches zijn anders, dus alle douchewanden zijn ook anders. Sommige douches zijn gemonteerd aan de muur boven het bad, waardoor je in het bad moet staan om te kunnen douchen. Een korte douchewand is hierbij wel gewenst, zodat het op de badrand kan leunen terwijl je onder de douche staat. Het is bij zowel de lange als de korte versie handig om een rubberen rand aan de onderkant van de wand te hebben. Dat houdt het water (nog) beter tegen.

Lekkerder douchen zonder ‘last’ van water

‘Last’ van water klinkt natuurlijk vreemd als je het over douchen hebt. Maar het gaat vooral om de periode erna. Je hebt lekker gedoucht, bent er fris en fruitig uit gestapt. Als je je hebt aangekleed en weer in de badkamer moet zijn, bijvoorbeeld voor het toilet of om je make-up bij te werken, wil je niet in een natte boel aankomen. Met een douchewand heb je dat niet, en is de complete douche-ervaring dus geweldiger!