Zelf spullen verkopen tijdens een online veiling

Als je flink wat spullen te verkopen hebt, kun je er voor kiezen om deze online te zetten in een van de vele verkoopgroepen die het internet rijk is. Maar je kunt er ook voor kiezen om je spullen in te brengen op een online veiling. Een groot voordeel is dan dat je spullen direct al uit je huis zijn. Je hoeft niet te wachten tot er iemand om komt. Wanneer je mee doet aan een online veiling moet je natuurlijk wel aan wat voorwaarden voldoen.

Voorwaarden voor een online veiling

Wanneer je spullen wilt inbrengen voor een online veiling, kun je niet zomaar de hele boel in de auto gooien en droppen op de veilingplaats. Je moet je eerst registreren en je spullen omschrijven. Daarna maak je een afspraak om de spullen te brengen. Ook is het van belang dat de spullen per kavel een minimale waarde van €80,00 hebben. Een kavel kan best samengesteld worden uit verschillende artikelen. Natuurlijk zijn er ook kosten verbonden aan een online veiling, ook als je als verkoper mee werkt. Deze kosten staan uitgebreid beschreven op bovenstaande site. Lees deze site sowieso even goed door voor je mee wilt doen aan een veiling. Je komt dan niet voor verrassingen te staan.
Online veiling

Het ophalen van spullen van een online veiling

Wanneer je op de online veiling hebt geboden op een kavel, dan kan het zijn dat jouw bod het winnende bod is. Je mag dan, na betaling, je spullen komen afhalen op een van de afhaaldagen. Deze dagen worden na iedere online veiling georganiseerd, zodat de spullen snel bij de nieuwe eigenaren terechtkomen. Maar heb je nu iets gekocht wat niet in jouw auto past? Dan kan je zelf een vervoerder inschakelen. Dit gebeurt niet via het online-veilinghuis. Wanneer je, bijvoorbeeld een kast, gedemonteerd mee wilt nemen, moet je zelf gereedschap meenemen.

Een online veiling bij vrijwillige bedrijfsbeëindiging

Wanneer je er voor kiest om je bedrijf te sluiten, dan kun je de complete inboedel laten veilen op een online veiling. Zo heb je er zelf geen omkijken naar en ben je wel mooi van je overbodig geworden spullen af. Wanneer je heel veel spullen te veilen hebt, kun je er zelfs een themaveiling van laten maken. Zijn het wat minder spullen? Dan kun je de spullen inbrengen op een algemene veiling. Dit kun je het best even overleggen met de mensen van de klantenservice. Zij zitten voor je klaar.